Nasza ulubiona pasta jajeczna


Przepyszna pasta kanapkowa. Idealna na śniadanie dla całej rodziny.


Czy Wy też uwielbiacie smarowidła na kanapki? A może znudziły Wam się kanapki z serem czy szynką? Jeśli tak - spróbujcie naszą pastę - najlepiej z waszym ulubionym pieczywem. Ogórki kiszone dodane do pasty sprawią, że pasta nie jest tak mdła i smakuje wyśmienicie. W przygotowanie możecie zaangażować dzieciaki - mi pomaga 5-letnia Ania.

Składniki:
  • 5 jajek
  • 100 g sera żółtego
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • sól, pieprz czarny do smaku
  • dodatkowo: szczypiorek



Wykonanie:
Jajka należy ugotować na twardo. Następnie ugotowane jajka studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę (możesz zetrzeć je na tarce). Ogórki także kroimy w drobną kostkę i odsączamy z zalewy. Ser żółty ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Do miski przekładamy pokrojone jajka, ogórki i ser. Dodajemy wymieszaną razem musztardę, majonez i śmietanę. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 







Nasza pasta:


Nam najlepiej smakuje z naszymi domowymi bułeczkami na jogurcie - przepis tutaj





Życzymy smacznego!!!




1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo apetycznie i na pewno jest pyszna.

    OdpowiedzUsuń