Jajka z przepysznym farszem


Po tak przygotowane jajka moi goście sięgają najchętniej. Są przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Polecam wszystkim, nie tylko na świąteczny stół😉.

Składniki:
  • 6 jaj ugotowanych na twardo (u mnie duże, domowe jajka od kurek teściowej)
  • ok. 80 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka chrzanu ze słoiczka
  • 2 łyżeczki masła
  • 1 łyżka majonezu
  • kilka kropel soku z cytryny
  • sól, pieprz do smaku
  • drobno posiekany szczypiorek




Wykonanie:
Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy z skorupek. Jajka przekrawamy wzdłuż na połówki i wydrążamy delikatnie żółtka.
W misce rozcieramy żółtka z majonezem, chrzanem i masłem. Dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia i szczypiorek - całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i kilkoma kroplami cytryny.





Gotowym farszem napełniamy miejsca po żółtkach. Jajka układamy na półmisku i schładzamy w lodówce. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem lub według uznania.




Gotowe:



Życzymy smacznego!