Pieczarki faszerowane specjał męża


Przystawka z pieczarkami w roli głównej. Prosta w wykonaniu, sprawdzi się na wielu domówkach.

Tym razem małe co nieco dla starszych (dorosłych😉) smakoszy. Specjał męża. W przygotowaniu pomaga 4,5-letni Urwis - bo nadziewanie pieczarek to super zabawa, no i doskonały trening małej motoryki i precyzji😉.

Składniki:
  • ok. 20 ładnych pieczarek
  • 1 średnia cebula 
  • masło
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • tłuszcz do smażenia
  • sól, pieprz



Wykonanie:

Pieczarki myjemy, oddzielamy nóżki od kapeluszy. Nóżki pieczarek ścieramy na tarte na grubych oczkach. Cebulę należy pokroić i zeszklić na maśle. Następnie do cebuli dodajemy starte nóżki z pieczarek. Smażymy i doprawiamy. 



Gotowym nadzieniem faszerujemy kapelusze pieczarek.





Następnie spód kapeluszy panierujemy w jajku i bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki smażymy na patelni. Podajemy z pieczywem.





Gotowe podajemy z pieczywem.




Życzymy smacznego !!!



4 komentarze:

  1. Uwielbiam nadziewane pieczareczki. Pięknie się prezentują.

    OdpowiedzUsuń
  2. A do czego te 2 jajka

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja ścieram nóżki na tarce do tego 2 jajka na twardo cebule czosnek też. Do tego dodaję 1 surowe jajko mieszam. Maszeruje pieczarki układam w brytwanie posypuję serem i nastepna warstwa pieczarek i znowu ser... piekę około 2 godz 160 stopni jejku co za jedzenie i ten ser ciągnący 🥰🥰🥰

    OdpowiedzUsuń