Wiosenna przekąska


Pyszna jest ta przekąska. Można ją przygotować nawet na kilka chwil przed wizytą gości. Niby taka prosta, a wszyscy chętnie zajadają.

Bardzo lubię takie szybkie do przygotowania sałatki i z kilku prostych składników. Robię ją od kilku lat i bardzo przypadła nam do gustu - ma w sobie wszystkie nasze ulubione dodatki😉. Taka przekąska potrafi też doskonale ozdobić stół podczas rodzinnych czy towarzyskich imprez.



Składniki:
  • 25 dag szynki
  • 4 jajka
  • 20 dag sera żółtego
  • pęczek rzodkiewki
  • pęczek szczypiorku
  • majonez




Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Szynkę kroimy w paseczki. Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty i rzodkiewki ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Na dno salaterki wykładamy szynkę. Następnie jajka. Smarujemy warstwę majonezu. Posypujemy szczypiorkiem. Kolejne warstwy to żółty ser i rzodkiewki. Poszczególne etapy na zdjęciu poniżej.








Gotowe! Szybko i mega smacznie.




Życzymy smacznego!